Чи можуть заморожені овочі і фрукти зашкодити?

Чи можуть заморожені овочі і фрукти зашкодити?

Експерти пояснили як впливають на організм заморожені фрукти. Детальніше у "Країні Здоров'я"

Експерти в області здорового харчування підтвердили, що заморожені продукти містять більше корисних поживних речовин. А іноді вони є навіть більш корисними, ніж свіжі овочі і фрукти.

Прийнято вважати, що найкориснішими для здоров’я є тільки свіжі продукти харчування в магазинах, ну а заморожені варто купувати «на чорний день», коли в будинку не залишиться вже нічого їстівного. Однак дослідження експертів з США показало, що відвідувачам магазинів не варто ігнорувати відділи з замороженими продуктами.

Звичайно, щойно зірвані з грядки овочі або тільки що зібрані з дерев фрукти корисніше заморожених, але до моменту, коли ці продукти потрапляють на прилавки магазинів, проходять довгі часи, а часом тижні і навіть місяці. До цього часу майже весь набір корисних поживних речовин в них вже закінчується.

Дослідження показало, що люди які регулярно вживають заморожені фрукти і овочі отримують відчутно більший набір корисних поживних речовин, ніж ті, хто вважав за краще купувати нібито свіжі продукти в супермаркетах. Їх зовнішня свіжість пояснювалася переважно грамотним використанням різного роду інструментів торгівлі на зразок обробки водою та іншими спеціальними «освіжувачами». 


Читайте также: