Холодна їжа - небезпека для організму

Холодна їжа - небезпека для організму

Дієтологи радять розігрівати їжу. Чому - читайте у "Країні Здоров'я

Відомо, що зловживання фаст-фудом веде до утворення зайвої ваги. Виною всьому не тільки надлишок жирів і вуглеводів, але і звичка приймати їжу в холодному вигляді і запивати крижаними напоями, - з'ясували дієтологи.
 
Температура їжі, що надходить в шлунок, визначає час переварювання. Тепла їжа перетравлюється за 2-3 години, відбувається процес розщеплення білкових молекул на амінокислоти.
 
Прохолодна їжа проходить через шлунок в 2 рази швидше, в зв'язку з цим в кишечник потрапляють неперетравлені білки, які не можуть всмоктатися. До того ж, в кишечнику розмножуються бактерії від неперетравленої їжі: дисбактеріоз, порушений обмін речовин, зайва вага забезпечені.
 
Звичайно, ні морозиво, ні окрошка в розумних кількостях не зашкодять. Але подивіться на розтовстілих американців, які звикли день у день харчуватися фаст-фудом, запивати крижаної колою, - і це буде найкращим доказом правоти дієтологів.


Читайте также: