Чому небезпечні сирі яйця?

Чому небезпечні сирі яйця?

Чотири хвороби можуть отримати любителі сирих яєць. Детальніше у "Країні Здоров'я

1. Зараження сальмонельозом. Бактерії сальмонели можуть потрапити до яйця на птахофабриках. Перевірити на їхню наявність неможливо - бо в лабораторіях роблять відбір окремих яєць. Однак не факт, що інші примірники не заражені. Лікується захворювання дуже важко, часто не піддається антибіотикам.

2. Алергія. Навіть після вживання невеликої кількості сирого жовтка у людини може з'явитися висипання на шкірі, нежить та погане самопочуття.

3. Проблеми зі шлунком. Свіжий білок погано переварюється. На відміну від жовтка. Може викликати хвороби печінки, посилює виділення жовчі.

4. Отруєння антибіотиками. Їх дають курям на фабриках. Відповідно, речовина потрапляє і в яйця.


Читайте также: