Чим корисна курага?

Чим корисна курага?

Курага - один із видів сушеного абрикосу, але за вмістом корисних речовин вона б'є усі рекорди. А також з кураги роблять чимало смачних і цілющих домашніх ліків - детальніше читайте у "Країні здоров'я".

У куразі міститься у кілька разів більше сахарози, каротину та йоду ніж у свіжому абрикосі. Саме тому вона є хорошим профілактичним засобом ендокринних захворювань. 

Загальне зміцнення організму: вживайте по 100-150 гр на добу. Рекомендовано для літніх людей, тим, хто страждає від хронічних захворювань, вагітним та дітям.

Курага сприятливо впливає на роботу клітин головного мозку: перемолоти на млинку для м’яса 100 г кураги, додати 2 ст. л. меду, перемішати. Приймати по 1 ст. л. 3-4 рази на день.

100 г кураги добре помити теплою водою, подрібнити, залити 0,5 л окропу, настоювати протягом 6 годин у щільно закритому посуді; приймати по 1 склянці 4-5 разів на день. Цей настій є ефективним засобом проти явних і прихованих набряків, а також дуже корисний у разі значних нервово-емоційних навантажень. За потреби настій можна підсолодити медом.

Для підвищення гемоглобіну рекомендується такий рецепт: узяти по 200 г кураги та волоських горіхів, подрібнити в блендері, додати меду за смаком. Давати дитині по 1 ч. л. 1 раз на день після їжі.


Читайте также: