Чому потрібно пити гарбузовий сік?

Чому потрібно пити гарбузовий сік?

Натуральні соки не лише дуже смачні, але неймовірно корисні. Наприклад, гарбузовий є чудовою альтернативою багатьом дорогим лікам. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я"

Гарбузовий сік проти хвороб

Сік гарбуза вживають проти різноманітних захворювань. У гарбузі міститься величезна кількість каротину, що є сильним протиракововим засобом, тому вживання соку сповільнює розвиток онкологічних пухлин. Фахівці стверджують, за вмістом каротину гарбузовий сік перевершує морквяний в п'ять разів, а в поєднанні з ним є ще більш корисним.

Напій з оранжевою м'якоттю, в якій містяться пектини виводить з організму токсини, шлаки, холестерин. Важливе місце займає гарбузовий сік і в дієтичному харчуванні. Гарбузовий сік містить близько 78 ккал на 100 грам. 

Незмінний він при нирковій недостатності, хронічних запорах, геморої, нервових розладах адже багатий вітамінами В1, В2, С, РР, Е, а також кремнієм, цинком, калієм, магнієм,залізом, фтором.
Допомагає вживання соку гарбуза справитися з таким неприємним явищем, як безсоння. Зазвичай в цьому випадку його вживають перед сном по півсклянки з додаванням невеликої кількості меду.

Гарбузовий сік використовують у своїй роботі косметологи і дерматологи. При шкірних проблемах сік застосовують зовнішньо. Він дає хороший ефект при лікуванні прищів, вугрів, відмінно зволожує шкіру.

Кому не можна пити сік з гарбуза

Шкода від гарбузового соку можлива в тих випадках, якщо людина хворіє виразкою шлунка або кишечника, гострою формою цукрового діабету, гастритом і підвищеною кислотністю шлунка. Не варто вживати сік при індивідуальній непереносимості або алергії на гарбуз.Шкідливий сік і при діареї, так як його вживання може тільки загострити захворювання.

Щоб подбати про безпеку, краще проконсультуватись з лікарем про можливість вживання соку з гарбуза. Так само можлива шкода від гарбузового соку, якщо не дотримуватися необхідних правил чистоти при його виготовленні.



Читайте также: