Як "Баби" дали жару на передовій у зоні АТО

Як "Баби" дали жару на передовій у зоні АТО

На передовій у підрозділах 14 окремої механізованої бригади лунали жіночий спів, жарти й танці. Такий акторський внесок у нашу перемогу зробив сатиричний гурт "Баби" з Тернополя, який в останні дні березня завітав з концертною програмою на передову.

Ось як розповідає про це прес-офіцер 14 окремої механізованої бригади Оперативного командування "Захід" лейтенант Надія Замрига:

"Впродовж 3 днів артисти встигли об’їхати всі підрозділи 14 окремої механізованої бригади, які тримають оборону в найгарячіших точках на мапі АТО: у Мар’їнці та Красногорівці. Бійці нашої бригади мали чудову нагоду насолодитися неповторним українським гумором, піснями й навіть танцями, і, водночас, дещо відволіктися від небезпечної щоденної служби.

У представленні артистки заявили, що вони з колишнього колгоспу "Довгий шлях до комунізму", а наразі ж працюють під гаслом "Аби нас шляк не трафив!". Кожен концерт мав свою родзинку й був адаптований до підрозділу: лунали співані гумористичні оди, присвячені командиру кожного підрозділу, заступникам та бійцям. Багато сучасних хітів учасниці гурту переробили на український жартівливий та патріотичний лад. Щирі українські жінки в колоритному вбранні з барабаном та бубнами під акомпанемент єдиного представника сильної статі в колективі Дзюня від душі веселили бійців, запрошуючи їх до запальної української польки.
Після кожного виступу артисти отримували гучні оплески глядачів. Втім, найголовнішою нагородою для тернопільських гостей були посмішки на обличчях мужніх, загартованих війною, бійців 14 окремої механізованої бригади, які впродовж 10 місяців одчайдушно воюють на передовій.
На запитання, чи не було страшно їхати на передову, жінки в один голос відповіли: "Нехай ті кляті вороги нас бояться! А нам чого ж боятися на своїй рідній українській землі? Та ще й поряд з такими бравими козаками, як в вашій бригаді!"
На знак вдячності гурт отримав подяку від командування 14 окремої механізованої бригади, а бійці, як і годиться, дарували артисткам квіти.
А вже 1 квітня в одному з сільських будинків культури відбувся концерт, присвячений Дню гумору, куди вже традиційно запросили військовослужбовців 14 омбр. Під час концерту лунали жартівливі пісні, анекдоти, байки. А у виконанні народного самодіяльного фольклорного колективу "Жартівники" з села Павлівка лунали щирі народні пісні.
В черговий раз довелося переконатися в тому, що поки ми, українці, жартуємо й сміємося, нас не здолати!
1 квітня вже пройшло, а гарний настрій та бойовий дух в нашій 14 окремій механізованій бригаді залишилися незмінними!"


Читайте также: