Прес-центр штабу АТО пояснив обстріл патруля ОБСЄ у районі Зайцеве

Прес-центр штабу АТО пояснив обстріл патруля ОБСЄ у районі Зайцеве

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що обстріл патруля ОБСЄ у районі Зайцеве з боку НЗФ є реакцією бойовиків на заклики української сторони СЦКК щодо деескалації ситуації у Авдіївці.

Ось, що пишет прес-центр:

"9 квітня представники СММ ОБСЄ у супроводі спостерігачів української сторони СЦКК здійснювали патрулювання вздовж лінії розмежування сторін у зоні АТО. Близько 13.00 в районі селища Зайцеве цей патруль потрапив під обстріл з боку бойовиків НЗФ.

Цей підступний обстріл представників міжнародної наглядової місії є не чим іншим, як черговою спробою бойовиків залякати спостерігачів СММ ОБСЄ та змусити їх відмовитися від запропонованої українською стороною СЦКК практики "дзеркального патрулювання" в тих районах зони АТО, де відбувається найбільше загострення ситуації.
Зухвалий цинізм цього обстрілу бойовиків полягає в тому, що саме вчора 9 квітня до української сторони Спільного центру надійшов лист від російської сторони СЦКК, в якому повідомляється, що так зване керівництво ОРДО гарантує дотримання режиму припинення вогню і організацію безперешкодного та безпечного доступу патрулів СММ ОБСЄ до місць візуального і акустичного спостереження в районі Зайцевого.
Як відомо, вчора українською стороною Спільного центру було запропоновано ОБСЄ відновити практику направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів до району навколо міста Авдіївка, де, через велику кількість обстрілів з боку НЗФ, наразі створилася найнебезпечніша ситуація. Подібна практика патрулювання вже мала позитивний результат у середині березня цього року, коли саме в такий спосіб було досягнуто зниження напруги в районі Донецької фільтрувальної станції. На переконання української сторони Спільного центру моніторинг ситуації саме чотирма патрулями СММ ОБСЄ з різних точок у супроводі спостерігачів СЦКК по обидва боки лінії зіткнення сторін дозволить запобігти подальшій ескалації ситуації і у цьому районі.
Українська сторона СЦКК в черговий раз закликала російську сторону Спільного центру вжити усіх заходів та використати свій традиційний вплив на бойовиків НЗФ ОРДО для забезпечення виконання гарантій безпеки представникам СММ ОБСЄ".


Читайте также: