152-й калібр потрапив у бліндаж, де було шестеро бійців. Подробиці жаху в зоні АТО

152-й калібр потрапив у бліндаж, де було шестеро бійців. Подробиці жаху в зоні АТО

Стало відомо, як само загинули та були поранені захисники України в районі Зайцевого.

Ось, що повідомляє  People’s Project:

"Троє бійців 53 бригади ЗСУ загинули і троє отримали важкі поранення в результаті прямого влучення артилерійського снаряду калібром 152 мм у їхній бліндаж.

Як повідомив координатор People’s Project Максим Рябоконь з посиланням на керівництво 53 бригади, снаряд забороненого мінськими домовленостями калібру 152 мм був випущений по українських позиціях в районі Зайцевого.
"Бій був дуже жорстким. Противник використовував все в нього наявне! Під час бою, 152-й калібр потрапив у бліндаж, де було шестеро бійців. Двоє загинули на місці, ще один – пізніше, від втрати крові. Троє інших – важко поранені, були евакуйовані. На допомогу прийшов інший батальйон, який відтягнув вогонь на себе," – передав Рябоконь повідомлення військових.
Він також додав, що фатальний обстріл трапився у період між першою та третьою годинами ночі з 19 на 20 квітня. Усього ж, за словами Рябоконя, військові 53 бригади у районі Зайцевого, впродовж цієї ночі зафіксували приблизно 150 "прильотів".

***

"За прошедшие сутки в результате боевых действий три украинских военных погибли и еще пятеро были ранены. Эти потери украинские войска понесли на донецком направлении", - сообщил сегодня представитель Администрации президента Украины по вопросам АТО, полковник Андрей Лысенко.

Напоним, что сегодня Андрей Рымарук из 53-й бригады ВСУ сообщил о потерях в районе Зайцево (обстрелы котрого штаб АТО в своей утренней сводке "не заметил").

Ранее волонтер Роман Доник, который часто бывает на переднем крае, также рассказал об обострении на фронте и неадекватной реакции на действия защитников Украины со стороны руководства АТО, включая нового командующего - генерал-лейтенанта Бесараба. 

 


Читайте также: