Київ на колінах проводжав героя, вбитого на Донбасі (ВИДЕО)

Київ на колінах проводжав героя, вбитого на Донбасі (ВИДЕО)

Сьогодні, 29 травня, у столиці відбулася панахида за загиблим в зоні АТО героєм - комбатом 72-ї окремої механізованої бригади капітаном Андрієм Жуком, який загинув на маріупольскому напрямці.


Ось як пише про це Генштаб ЗСУ:
"У центрі Києва відбулася панахида за загиблим в зоні АТО героєм - комбатом 72-ї окремої механізованої бригади капітаном Андрієм Жуком.
Капітан Андрій Жук загинув у бою з ворожою диверсійно-розвідувальною групою, йдучи попереду своїх підлеглих.
Провести офіцера Збройних Сил України в останню путь на Майдан Незалежності прийшли десятки українців, в тому числі представники Адміністрації Президента, бойові побратими героя, серед яких бойові офіцери і генерали Командування Сухопутних військ, Генерального штабу, ОК "Північ", зокрема командир 72 бригади полковник Андрій Соколов.
Президент України Петро Порошенко доручив нагородити посмертно капітана Андрія Жука.
Поховають героя на Хмельниччині, звідки він родом.
Вічна Пам’ять загиблим! Слава героям!"

Директор в AlfaPRESS, керівник в Волонтерська група "Солдатська пошта" Елена Мокренчук повідомляє:

"У Києві прощання тривало дві години: люди йшли і шли... Кілька тисяч народу, серед яких більшість - військові та демобілізовані 72 ОМБр та інших підрозділів, а також військові волонтери та особисті друзі 3 батальону. Приїхали всі, навіть з першої хвилі! І ще було багато тих, хто не зміг приїхати, бо зараз захищає наші рубежі на фронті.
Ми всі зустрілися тут, на Майдані. Шкода лиш, що по такому поводу...
...Летим на Хмельницький, де тіло Героя вже зустрічають хмельничани.
Прощання з комбатом, капітаном Андрієм Жуком (Мауглі) почнеться завтра о 10.00 в Хмельницькому. Поховання відбудеться там-таки після панихиди і траурного мітингу".


Читайте также: