Жебрівський: "До 2018 року ми повинні повністю завершити реформу середньої освіти на Донеччині"

Жебрівський: "До 2018 року ми повинні повністю завершити реформу середньої освіти на Донеччині"

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський на зустрічі з директорами та учителями шкіл, які приїхали на курси підвищення кваліфікації, повідомив, що до кінця цього року в області постане 21 опорна школа.

"У наступному буде створено ще 50, а до 2018 року ми повинні повністю завершити реформу середньої освіти на Донеччині", - підкреслив він. Також Жебрівський зауважив, що до кінця року реформуванню підлягатимуть 61 загальноосвітня школа.
За словами очільника області, освітні заклади матимуть сучасне матеріальне наповнення, зокрема тематичні кабінети, цифрові лабораторії, комп’ютерні класи та термомодернізацію. Також він зауважив, що завдання вчителів – приділити велику увагу патріотичному вихованню дітей.
"В опорних школах мова викладання – виключно українська. Дуже серйозна вимога буде до учителів історії - вони не мають права переповідати переписану в царські та радянські часи історію. Заглибленість в історію свого краю також важлива", - підкреслив Павло Жебрівський.
Він повідомив, що вчителів і директорів опорних шкіл відбиратимуть на конкурсних засадах, і вони отримуватимуть подвійну заробітну платню. "Якщо міські бюджети не зможуть виплачувати підвищену зарплату, я добавлю фінансовий ресурс з обласного бюджету", - пообіцяв керівник Донецької ОДА.
Жебрівський наголосив, що вчителі мають використовувати новітні методики викладання, заохочувати їх до навчання неординарними цікавими заходами.
"Діти з української Донеччини повинні бути конкурентними на освітянському ринку. Сучасна освіта – це фактор, який врятує Україну, зробить її українською і модерною", - звернувся голова ОДА до вчителів.


Читайте также: