Жахливі новини з "ДНР"

Жахливі новини з "ДНР"

Журналіст, нардеп, представник України в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах що до ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту (з 14 квітня) Ірина Геращенко, яка повідомила вчора, що шокована поведінкою деяких європейських політиків, які роблять вигляд, що Росія не причетна до військової агресіі проти Украіни, сьогодні розповіла жахливі новини.

Ось, що пише Геращенко на своїй сторінці у "Фейсбуці":

"Весь день мені і колегам з Міжвідомчого центру СБУ телефонують мами і дружини заручників, які отримали інформацію, що начебто наших хлопців, за свободу яких ми боремося останній рік і звільнити яких РФ і іх маріонетки обіцяли на Великдень, але натомість заблокували звільнення, переводять в донецьке СІЗО, де ще більш жахливі умови, вимагають відмовитися від Украіни і погрожують 20- річним ув'язненням. 
Я написала листа координаторам з ОБСЄ з вимогою НЕГАЙНО перевірити цю інформацію. Якщо вона відповідає дійсності- на фоні загострення на фронті і збільшення обстрілів, то це підстава посилювати санкціі, а не говорити про поступове іх зняття, бо ж мінські угоди вперто ігноруються, а гуманітарна ситуація погіршується. Разом з тим ми продовжуємо працювати над питанням звільнення заручників по кільком сценаріям, використовуючи всі наші можливості, контакти,зв'язки з волонтерами і всі можливі варіанти".


Читайте также: