ГУР: де у зоні АТО - загострення

ГУР: де у зоні АТО - загострення

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що за останній тиждень червня найбільш складна обстановка зберігається на Слов’янському та Донецькому напрямках.


Зокрема в районі т.зв. “Світлодарського виступу” та Авдієвської промзони противник силами мотострілецьких та танкових підрозділів за підтримки артилерії безуспішно спробував витіснити сили Антитерористичної операції із зайнятих позицій.
Разом з цим відмічається загострення ситуації на Маріупольському напрямку. У відповідь на захоплення силами АТО 27 червня ц.р. в районі н.п. Водяне 8 бойовиків зі складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку (Новоазовськ), противник підвищив інтенсивність обстрілів українських підрозділів та підконтрольних Україні населених пунктів на ділянці Широкіне – Новотроїцьке. Відмічено нарощення вогневих можливостей передових підрозділів за рахунок перекидання до районів н.п. Октябрь та Нова Таврія батареї 122-мм гаубиць Д-30 та вогневого взводу РСЗВ “Град”.

Також ГУР повідомило, що за останній тиждень червня виявлено 39 танків, понад 50 артистем та "Гради" окупантів, що Росія продовжує постачання озброєння та військової техніки на територію України, у т.ч. безпосередньо до лінії зіткнення. А ще розвідка розповіла про збільшення обстрілів, про втрати окупантів та про загрозу з неба.


Читайте также: