В зоні АТО сьогодні - лише 15 обстрілів

В зоні АТО сьогодні - лише 15 обстрілів

В перший день липня російські окупанти продовжували чинити збройні провокації проти підрозділів сил АТО. Але не так жваво, як раніше.

З початку доби та впродовж нинішнього дня противник 15 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників, знову грубо порушуючи Мінські домовленості. Як повідомляє прес-центру штабу АТО, найбільш неспокійним залишається Донецький напрямок, де зафіксовано 11 ворожих обстрілів. Тут російські окупаційні війська двічі із забороненої 122 мм артилерії обстріляли наші позиції поблизу Луганського. З мінометів калібру 82 мм вони вели стрільбу біля Авдіївки та Верхньоторецького. Під вогнем з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї опинилися українські захисники неподалік Новгородського, Майорська та Зайцевого. Також обстріл вів ворожий снайпер.
Окрім того, на Маріупольському напрямку противник бив зі 120 мм мінометів по Новотроїцькому, зі стрілецької зброї та гранатометів по Широкиному та Старогнатівці.
На Луганщині спостерігалося відносне затишшя.

***

Напомним, что на протяжении прошлых суток, 30 июня, боевики 58 раз обстреливали позиции ВСУ. Из них 34 обстрела были зафиксированы на донецком направлении, 17 - на мариупольском и 7 - на луганском.

Как сообщил сегодня спикер Администрации президента по вопросам АТО Андрей Лысенко, вчера на Донбассе один украинский военный погиб, четверо получили ранения. 

Одним из самых горячих дней на этой неделе стало 29 июня, когда произошли бои на Дебальцевском направлении. Сегодня подробности этих схваток в районе Светлодарской дуги осветили

представители секции "Альфа" группы "Информационное Сопротивление"

военный эксперт Константин Машовец,

а также редактор в "Цензор.Нет", военный журналист Юрий Бутусов.


Читайте также: