Хитрован з Маріуполя лікувався коноплею

Хитрован з Маріуполя лікувався коноплею

Поліцейські Маріуполя вилучила 44 куща конопель, які чоловік виростив для використання нібито в лікувальних цілях.

До Центрального відділення поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що на території одного домоволодіння, власники вирощують коноплі. Провівши обшук, правоохоронці дійсно виявили посадку забороненої рослини, урожай аграрія становив 44 доглянутих куща конопель.
Як розповів оперуповноважений Маріупольського відділу поліції Артем Топалов, на момент прибуття слідчо-оперативної групи було встановлено, що в будинку мешкає чоловік 1962 року народження, який раніше в поле зору поліції не потрапляв.
Під час бесіди зі співробітниками поліції зізнався в тому, що не є господарем будинку, а за усною домовленістю доглядає за житлом і присадибною ділянкою, поки власник домоволодіння тимчасово перебуває в іншій області. Скориставшись відсутністю господарів, чоловік вирішив посадити і виростити марихуану, так як чув, що дане "зілля" допомагає від артриту. Він пояснив, що вирощені і доглянуті кущі канабісу він заварював і прикладав до суглобів.
Оскільки йому було відомо, що це протиправно, він намагався приховати посів нарковмісних "ліків".
Істину встановить слідство, а вилучені 44 куща направлені на експертне дослідження, після якого буде прийнято законне рішення.
Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.310 (Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, повідомляє Маріупольський відділ поліції ГУНП в Донецькій області.


Читайте также: