Губернатор Донеччини висловився що до нових пунктів пропуску та цілодобої роботи КПВВ

Губернатор Донеччини висловився що до нових пунктів пропуску та цілодобої роботи КПВВ

Сьогодні, 14 липня, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у Краматорську зустрівся з послом та Головою гуманітарної підгрупи ОБСЄ Тоні Фрішем. Під час зустрічі сторони приділили багато уваги питанням роботі контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Фріш визнав, що за рік робота над запуском КПВВ "Золоте" на Луганщині суттєво не просунулась через обстріли бойовиків, тому легкові автомобілі та вантажівки, які рухаються звідти, створюють додаткове навантаження на пункти перетину Донецької області.

"Навантаження на пункти пропуску на території Донеччини дуже високі. Минулого тижня прикордонники зафіксували більше 210 тисяч людей, які перетнули лінію розмежування в обидва боки", - підкреслив голова ОДА.

При цьому він наголосив, що КПВВ не можуть працювати цілодобово, зважаючи на питання безпеки.

"Якщо включати там вночі світло – це гарна мішень для бойовиків. КПВВ "Зайцеве" і "Новотроїцьке" постійно під обстрілами, тому безпекова складова переважає над незручностями", - пояснив Жебрівський.

Він також додав, що на сьогодні не бачить можливості відкрити ще один контрольний пункт на території Донеччини.

"Я обстежив всі маршрути і напрямки вздовж лінії розмежування, і додаткових місць поки неможливо організувати. Зараз спільно з Антитерористичним центром розглядаємо можливість перенесення КПВВ із Зайцевого до Майорська та з Новотроїцького до Березового. Це дозволить зменшити територію "сірої зони", але не послабить напругу на пунктах пропуску. Полегшити ситуацію може тільки відкриття КПВВ у Луганській області", - зазначив Павло Жебрівський.


Читайте также: