Як обеззброюють Маріуполь (ВІДЕО)

Як обеззброюють Маріуполь (ВІДЕО)

Зброю, 185 патронів, 2 гранати та снаряд - все це мешканці прифронтового міста добровільно здали правоохоронцям протягом перших 15 днів липня.

Місячник з добровільної здачі зброї триватиме до 31 липня 2016 року, але всі бажаючі можуть і крім встановлених термінів звертатися до районних відділень поліції. Згідно чинного законодавства України ці громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Як розповів заступник начальника Маріупольського відділу поліції Олександр Ялинський, з моменту старту місячника з добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухових речовин мешканці Маріуполя активно приносять до відділів дозвільної системи поліції різні види зброї, в тому числі і такі, що незаконно зберігаються. Так, зі зданих 39 одиниць 10 - зберігалися у маріупольців незаконно (9 мисливських рушниць та 1 газовий пістолет). Крім того, було здано 185 патронів армійського зразку, 2 гранати і граната до підствольного гранатомету ВОГ-25. Найбільш активно роззброюються мешканці Центрального та Приморського районів міста. У більшості випадків городяни здають мисливську нарізну зброю і газові пістолети.

"Маріупольці повинні з відповідальністю і розумінням поставитися до профілактичних заходів, яких вживає поліція на території міста, що межує з територіями ведення активних бойових дій. Мешканці часто знаходять вибухонебезпечні предмети або зброю, але замість того, щоб здати їх до поліції, приносять додому, намагаються продати або використовують для вирішення конфліктних ситуацій. Такі дії створюють загрозу не тільки незаконним власникам таких предметів, а й оточуючим мирним городянам", - додав підполковник Ялинський

Нагадуємо, що добровільна здача зброї, боєприпасів, вибухових речовин і пристроїв звільняє громадян від кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Недобросовісним власникам заборонених предметів загрожує до 7 років позбавлення волі, підкреслює Маріупольський відділ поліції ГУНП в Донецькій області.


Читайте также: