Жебрівський: розподіл обласних коштів наступного року відбуватиметься лише під призмою децентралізації

Жебрівський: розподіл обласних коштів наступного року відбуватиметься лише під призмою децентралізації

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський розпочав робочі поїздки областю з метою вивчення стану готовності міст і районів до децентралізації та втілення інфраструктурних проектів за рахунок усіх джерел фінансування.

16 липня очільник області відвідав Мангуський і Нікольський райони. Після заслуховувань стану справ за участі керівників відповідальних департаментів і місцевого активу, Павло Жебрівський визнав роботу райдержадміністрацій незадовільною.
"Я рік працював над тим, що добитися фінансового ресурсу для побудови нової Донеччини. Тепер коли ці кошти є, ви говорите про відсутність проектно-кошторисної документації та експертних висновків для проектів, які самі ж подавали. Чому не займалися інтересами району?", - звернувся він до очільників РДА.
На розвиток інфраструктури Мангуського району до кінця року передбачено 35 млн грн, але більшість документації за проектами не готова. Нікольський район подав пропозиції щодо будівництва на 36 млн грн, водночас запропонував малоефективний розподіл фінансового ресурсу. Павло Жебрівський доручив департаменту капітального будівництва Донецької ОДА допрацювати проблемні питання.
Окремо голова облдержадміністрації зупинився на необхідності прискорення формування ефективних громад.
"Наступного року розподіл обласних коштів районам на соціально-економічний розвиток буде відбуватися виключно під призмою децентралізації. Добровільність до об’єднання не виправдовує бездіяльність місцевої влади. У 2017 році повинні відбутися перші вибори в новостворених громадах. Коли Верховна Рада затвердить межі, зворотного шляху не буде. Тому ви сьогодні повинні потурбуватися про людей", - наголосив очільник області.
Відповідальним за цей напрямок в Донецькій облдержадміністрації Павло Жебрівський доручив підготувати концепцію переваг децентралізації та донести її до населення на місцях. Крім того, створити бальну систему оцінювання для претендентів на адміністративний центр в межах громади, щоб лише економічна та логістична доцільність були визначальними, а не особисті бажання чиновників.


Читайте также: