Мар’їнку вбивають 122-мм та 152-мм артилерійськими снарядами

Мар’їнку вбивають 122-мм та 152-мм артилерійськими снарядами

Мар’їнка сьогодні - одна з найгарячіших точок протистояння на Донбасі. "Подарунки" від бойовиків незаконних збройних формувань ОРДО прилітають сюди майже щодня. Значних пошкоджень щоразу зазнає приватний житловий сектор, який межує із лінією зіткнення сторін. Місцеві мешканці постійно несуть шалені збитки. Ось і вечір 18 серпня не став тут виключенням.

Ось як розповідає про це прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим БАКАЙ:

"Бойовики почали "насипати" десь о 19.15 год. з напрямку Петровського району Донецька (Трудовського). Вони гатили з мінометів калібром 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А майже за годину до опівночі, в Мар’їнку почали прилітати "іграшки" набагато важчі – 122-мм та 152-мм артилерійські снаряди.
Військовослужбовці української сторони СЦКК на місці події зафіксували всі порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків НЗФ ОРДО.
Цього разу найбільше дісталося будинку по вулицях Каштановій, у який, ймовірно, влучив запалювальний боєприпас (встановити не вдалося), через що повністю згорів дах будинку, другий поверх та частково – перший поверх.
По вулиці Жовтневій два будинки зазнали руйнування від РПГ-7В, а середня школа №2 на проспекті Дружби потрапила під обстріл зі стрілецької зброї, про що свідчать характерні отвори у віконних склопакетах.
Важкі артилерійські снаряди калібром 122-мм та 152-мм лягли неподалік від автозаправки, яка розташована по вулиці Слов’янській. Пошкоджень тут зазнали технічна будівля та асфальтове покриття.
В одну з будівель по вулиці Прокоф’єва влучили постріли від ручних протитанкових гранатометів РПГ-7В. А вже в іншому подвір’ї по цій же вулиці українські спостерігачі СЦКК зафіксували розриви від міни калібром 82 мм. Але рештки, які від неї залишилися свідчать, що прилетіла вона за допомогою ручного протитанкового гранатомету, тобто адаптована через спеціальний перехідник до гранатометного пострілу. Про використання НЗФ таких нестандартних збройних витворів від псевдовинахідників ОРДО, українська сторона СЦКК вже повідомляла. Це черговий доказ застосування всіх можливих способів для руйнування майна мирних мешканців, аби підтримувати градус конфлікту.
На щастя, серед мирних мешканців Мар’їнки постраждалих немає.
Після проведення фотофіксації українська сторона СЦКК передала відповідні документи представникам СММ ОБСЄ в Україні".


Читайте также: