Режим припинення вогню окупанти Донбасу активно використовують для проведення прихованого мінування

Режим припинення вогню окупанти Донбасу активно використовують для проведення прихованого мінування

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що протягом доби російське окупаційне командування в цілому дотрималось “режиму тиші“ та виконало наказ Путіна в частині недопущення застосування важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. В той же час, встановлений режим припинення вогню активно використовується російськими окупаційними військами для проведення прихованого мінування.

Мінують, у т.ч. забороненими міжнародними конвенціями протипіхотними мінами, нових ділянок на маршрутах, які активно використовуються мирним населенням для перетинання лінії розмежування сторін в обхід КПВВ. Це створює додаткові ризики загибелі мирних жителів тимчасово окупованих територій сходу України та домашньої худоби, а також потребуватиме додаткових зусиль України і міжнародної спільноти для проведення розмінування територій після їх звільнення від російських окупантів.
З 2 вересня ц.р. активізація прихованого мінування місцевості фіксується у смузі відповідальності 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, а також на ділянках відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ здійснено мінування місцевості, повідомляють представники ГУР.

Читайте также:

Українськая розвідка назвала військовослужбовців ЗС Росії, які беруть участь у бойових діях на Донбасі
Бойовик підірвався в зоні АТО, мінуючи "сіру зону"


Читайте также: