Що непокоїть російське окупаційне командування на Донбасі

Що непокоїть російське окупаційне командування на Донбасі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російські військові пропагандисти Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС РФ відмічають поступову зміну настроїв місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України та російських окупаційних військ щодо доцільності продовження війни проти України та реалізації кремлівського проекту “Новоросія” і домінуючу роль у таких змінах системної патріотичної діяльності українських телеканалів “ICTV”, “5 канал”, “1+1”, “СТБ” та інш.


"Особливе занепокоєння російського окупаційного командування викликає не тільки збільшення фактів відмови від подальшого проходження військової служби, але й “негативний” вплив українських ЗМІ, який переноситься на морально-психологічний стан збройних сил Російської федерації військовослужбовцями, “зараженими українським патріотизмом”. В рамках заходів протидії, поряд з тотальним блокуванням на тимчасово окупованих територіях сходу України 32 українських телевізійних каналів цифрового сегменту телебачення та заміною їх на 37 російських, нарощуються можливості противника по придушенню мовлення українських телеканалів в аналоговому сегменті.
З 2 вересня ц.р. аналоговий сигнал українських телеканалів “1+1” та “Новий канал”, які приймались в населених пунктах тимчасово окупованих територій сходу України на Маріупольському напрямку було придушено за допомогою спеціального обладнання, придбаного після особистого втручання радника президента Росії В.Суркова. Зазначене обладнання обслуговується виключно російськими фахівцями, а підбір російських телепередач “пост-мейнстрімівської журналістики” з “альтернативною інформацією” здійснюється офіцерами відділу дезінформації та контрпропаганди Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) ЦТВ Південного ВО ЗС РФ", - пише ГУР.


Читайте также: