Зона АТО: шалені обстріли та тотальна розвідка

Зона АТО: шалені обстріли та тотальна розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомили, що Генеральним штабом РФ віддано розпорядження російським окупаційним військам на тимчасово окупованих територіях сходу України про повне припинення вогню з 00.00 15 вересня ц.р. Але обстріли не просто продовжуються, а набирають силу.

Ось, що пишуть представники ГУР:

Командування 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ віддало наказ продовжувати обстріли до зазначеного терміну припинення вогню, що призвело до значного нарощування протягом минулої доби інтенсивності обстрілів позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. По опорних пунктах наших підрозділів на Слов’янському та Донецькому напрямках були застосовані 122 та 152-мм артилерійські, а також 82 та 120-мм мінометні системи.
Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ, а також ротації та посиленні передових підрозділів на напрямках:
Новоайдарський. Противник веде розвідку місцевості вздовж річки Сіверський Донець з метою визначення можливих районів її форсування. Відмічено діяльність інженерних підрозділів 2 АК (Луганськ) ЗС РФ на ділянці р.Сіверський Донець у напрямках Артема – Нижньотепле – Піщане;
Слов’янський. З метою посилення передових позицій 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ до н.п.Гольмівський переміщено два танкові взводи та артилерійську батарею;
Донецький. У районах Спартак, Веселе посилено передові підрозділи
100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Здійснено переміщення: з м.Донецьк у напрямку н.п.Макіївка – артилерійської батареї окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ (152-мм гармати “Гиацинт-Б”), залучались до обстрілів наших позицій у районі н.п.Зайцеве); через н.п.Макіївка у напрямку н.п.Ясинувата – двох танкових взводів; з м.Донецьк у напрямку н.п.Мар’їнка – два мотострілецькі взводи.
Продовжується ведення розвідки сил АТО. Відмічено два оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів у зоні відповідальності ОТУ “Донецьк” (один з території РФ) та тактичний БПЛА – ОТУ “Маріуполь”.