ГУР: що коїться в зоні АТО

ГУР: що коїться в зоні АТО

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу противник намагається затягнути реалізацію рамкової угоди про відведення сил та не припиняє обстріли.

Ось, що пишуть представники ГУР:

"Заходи з відведення сил у районі н.п.Станиця Луганська противником не проводились. Передові підрозділи 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях у районі мосту через р.Сіверський Донець.
До контролю обстановки в районах відведення н.п.Золоте та Петрівське залучались безпілотні літальні апарати Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
Противник продовжує порушувати режим припинення вогню. На окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї, БМП, 82-мм мінометів (Авдіївка, Мар’їнка), 122-мм артилерійських систем (Широкине).
Основні зусилля противника зосереджувались на проведенні заходів з ротації та підсилення передових підрозділів, підготовці до диверсійно-розвідувальних дій, інженерному забезпеченні, підготовці військ до зимового періоду ведення бойових дій на напрямках:
Новоайдарський. До району відповідальності 16 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) переміщено підрозділ окремого розвідувального батальйону (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;
Маріупольський. Проведено часткову ротацію на ділянці відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, передові підрозділи посилено снайперськими парами. 10 жовтня ц.р. інженерно-саперною ротою полку заплановано розмінування ділянок доріг у районі н.п.Водяне;
Волноваський. Здійснено постачання паливо-мастильних матеріалів та зимової форми одягу підрозділам 1 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ".

Читайте также:

У окупантів Донбасу - чергові втрати

Окупований Донбас: російський військовослужбовець напився та задавив місцеву мешканку

Зона АТО: де окупанти сховали "Гради" та вели спостереження з неба


Читайте также: