Аброськін: "Ми зробимо все необхідне задля безпечного перебування іноземних делегацій на території Донецького регіону"

Аброськін: "Ми зробимо все необхідне задля безпечного перебування іноземних делегацій на території Донецького регіону"

Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області, генерал поліції В'ячеслав Аброськін впевнений, що вже найближчим часом іноземні делегації стануть частими гостями на Донеччині.

Ось, що пише генерал на своїй сторінці у "Фейсбуці":

"Днями в Києві спілкувався зі своїми друзями - представниками посольств, відповідальними за безпеку своїх співробітників. Серед інших питань говорили й про присутність іноземних дипломатів в зоні АТО і забезпечення їх безпеки.
Впевнений, коли дипломати відвідують нашу область це, перш за все, дає їм можливість безпосередньо отримати інформацію про реальний стан справ - російську агресію, обстріли і проблеми мешканців.
В той же час, коли організовується візит іноземних представників до Маріуполя, то не передбачається тривале перебування в нашому місті, а базовими обираються міста інших областей, які наближені до Донеччини. На моє запитання, чому ці міста вважаються безпечнішими Маріуполя, єдиний аргумент - це вже не Донецька область, де йдуть бойові дії. Дуже спірне твердження, оскільки безпеку жителів Маріуполя, як і у всіх містах на підконтрольній Україні території Донеччини, в посиленому режимі охороняють поліцейські з бійцями Нацгвардії і військовими ВСУ. Система блокпостів знижує ризик виникнення небезпечної ситуації, а посилене патрулювання вулиць підвищує безпеку в населених пунктах. Та й за рівнем загальнокримінальної злочинності в тому ж Маріуполі знаходитись набагато безпечніше, ніж в будь-якому іншому місті сусідніх областей.
Поліція Донеччини готова до обговорення проблемних питань, пов'язаних із забезпеченням безпеки представникам дипломатичних установ, які відвідують нашу область. Ми зробимо все необхідне задля безпечного перебування іноземних делегацій на території Донецького регіону.
Думаю, що вже найближчим часом іноземні делегації стануть частими гостями на Донеччині. Це потрібно, перш за все, для міжнародного розголосу про злочинну діяльності НЗФ "ДНР" і російського агресора".


Читайте также: