Голова СБУ взяв участь у засіданні Всеукраїнської Ради Церков у Краматорську

Голова СБУ взяв участь у засіданні Всеукраїнської Ради Церков у Краматорську

Сьогодні, 2 жовтня, голова Служби безпеки України Василь Грицак у Краматорську взяв участь у засіданні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Перед початком засідання на базі "Сармат" відбувся спільний молебень за Україну, за участі офіцерів об’єднаного штабу ЦУ СБУ в районі проведення антитерористичної операції.

Голова СБУ подякував учасникам, що 25-те ювілейне засідання вони проводять не у теплих залах, а серед військових, які захищають Україну. "Впевнений, що всі ви повернетеся додому із світлими почуттями, адже отримали можливість на передовій подивитися в очі воїнам та помолитися за них", – підкреслив Василь Грицак.

На переконання Голови спецслужби, сьогодні ворог змістив акцент агресії на внутрішнє життя українців. "Він намагається бити по нашій єдності, патріотизму та толерантності. Тому не лише нашим воїнам, а й усьому суспільству потрібна духовна опіка", – наголосив Василь Грицак. За його словами, церква повинна активно сприяти поверненню в українські суспільні процеси населення окупованих територій.

Голова СБУ наголосив, що саме представники церков можуть стати ключовими учасниками процесу звільнення заручників. "Ми віримо, що навіть люди в яких не залишилося нічого святого, сприймуть вашу участь у переговорному процесі", – зазначив Голова Служби. Він висловив особливу подяку духовним отцям за звернення до російських релігійних діячів і Всесвітньої Ради Церков посильно сприяти звільненню заручників. Під час засідання святі отці почули розповідь колишнього заручника терористів про нелюдське ставлення до них та поспілкувалися з родинами захоплених бойовиками українців.

Представники церков та релігійних організацій прийняли спільне звернення щодо утвердження миру та поступу українського суспільства. У ньому духовенство, зокрема, закликало до складання зброї тих, хто взяв її до рук незаконно, і тих, хто прийшов на українську землю із злочинними та загарбницькими намірами.

Патріарх Київський та всієї України-Руси Філарет зазначив: "Наші воїни повинні відчувати, що всі конфесії єдині в їх підтримці і допомагають їм духовно та матеріально". Глава Української Греко-католицької церкви Святослав наголосив: "Для кожного солдата треба мати духовну впевненість, що церква з ним, а вдома його чекає мирне життя".

Під час засідання учасники обговорили також розвиток інституту військових капеланів та участь церков у волонтерському русі, повідомляє прес-центр СБ України.


Читайте также: