Волонтер: окупанти дозволяють собі "відриватися" вздовж усього фронту

Волонтер: окупанти дозволяють собі "відриватися" вздовж усього фронту

Представники волонтерського проекту "Повернись живим" розповіли, що підрозділи ЗСУ на тих ділянках донбаського фронту, де відбулися ротації, змушені "приймати" територію під ворожим вогнем.

Ось, що пише Дар'я Бура:

"На фронті відбулися ротації. Змінилося декілька підрозділів вздовж усієї лінії, від Луганської області і аж до самого Маріуполя. Пресування наших позицій збільшилося скоріше традиційно, ніж передбачаючи масовий наступ. Але, тим не менш, бійцям ЗСУ на нових для них територіях потрібно хоча б огризатися. При умові, що відкрити повноцінний вогонь у відповідь не завжди дають дозвіл.

А росіяни тим часом підтягують в окуповані міста військову техніку і особовий склад. Дозволяють собі "відриватися" вздовж усього фронту.

Понад тиждень день у день без перестанку гатять по Мар'їнці та Красногорівці. "Насипають" прицільно по позиціям з мінометів, БМП, ДШК, АГСів. В Красногорівці підключають танк. Військові сплять по кілька годин, решту часу намагаються відбити атаки ворога, які починаються з 6:00 ранку, і щовечора посилюються. За тиждень є поранені. Стріляти повноцінно нашим військовим не дозволяють.

Надто голосно в Авдіївці, кількагодинні бої із застосуванням важкого озброєння тривають переважно на промзоні. До ротації ворог знав можливості і вміння тих військових, що були тут. Час від часу тоді траплялися і доби з затяшшям. Зараж гатять без перестанку, не розмінюючись на автомати та кулемети - одразу важким. Особливо пресують мінометами та іншою ствольною артилерією також і Верхньоторецьке, шахту Бутівка, район ДАПу. Обстріли припиняються лише на деякий час, пізніше відновлюються з новою силою. У Верхньоторецькому занадто активізувалися ДРГ. Підходять впритул. Вони втрачають своїх людей. Але й в нас є загиблий.

Перевіряють на здатність дати відповідь Зайцеве з Майорськом. Промацують і на півдні - в районі Широкиного, Талаківки. Стріляють з самохідних артилерійських установок. По перехопленням чути, що ворог має втрати. ДРГ надто активно працює і на цій ділянці.

У нас за минулий тиждень також кілька військових загинули. Понад 20 людей отримали порвнення.

Наші підрозділи на тих ділянках фронту, де відбулися ротації, змушені "приймати" територію під ворожим вогнем. Звикати до нового під артилерійськими снарядами. Справлятися з ворогом, маючи лише свій власний досвід і вміння ведення бою та лише зі своєю технікою.

Деякі з нових бригад забезпечені необхідною оптикою і технікою краще, ніж зазвичай відправляють на фронт. А є такі, в яких справді недостача приладів нічного бачення і техніки.
Недостача інших дрібних речей - навушників, батарейок...

У наших можливостях - допомогти бійцям нічною оптикою. Але без вас з цим не справитися. Один тепловізор коштує $3000.

На фронті змінилося кілька бригад у найнебезпечніших ділянках. І потреби практично однакові у всіх. Як ви розумієие, одним тепловізором не обійтися.
Допомогти нам придбати необхідну на війні оптику можна тут: https://goo.gl/A6KIz4.

Підтримуйте, будь ласка, наших військових. Вони ж по всьому фронту стримують снаряди за нас всіх. І здачі ворогу дають теж за нас всіх!"

Читайте также:

Битва за Донбасс: МИД раскрывает карты по "дорожной карте"

Донбасский фронт - свыше 1,3 тысячи обстрелов

Луганський напрямок розстрілювали з артилерії

Зона АТО: оккупанты расстреливают мирных и ищут "доказательства"

Маріупольський напрямок постраждав від 27 обстрілів

Що розстріляли в перший день листопада на Донецькому напрямку


Читайте также: