На Донеччині виявлено два чоловіки, які стояли на блокпостах під час окупації

На Донеччині виявлено два чоловіки, які стояли на блокпостах під час окупації

Поліцейські Костянтинівки (Донецька обл.) виявили місцевих мешканців, які під час окупації міста знаходились у лавах незаконних збройних формувань та здійснювали чергування на блокпостах.

Так, 33-річний чоловік з травня 2014 року, вступив до незаконного збройного військового формування так званої "Донецької народної республіки", та ознайомившись з встановленими правилами поведінки, правами та обов'язками члена вказаного збройного формування, дав свою згоду на їх дотримання та виконання, тим самим підтвердив свої наміри на участь у вищевказаному збройному формуванні та виконання його цілей і завдань.

Чоловікові було надано завдання здійснювати контрольно-пропускний режим на незаконно встановленому блокпосту, розташованому на 44 км. на автодорозі Слов’янськ – Донецьк - Маріуполь без будь-якої зброї. В його обов’язки входило виконання наказів свого безпосереднього командира щодо здійснення визначених йому завдань по окупації міста Костянтинівка, чергування на вищезазначеному блокпості, перевірка документи водіїв та пасажирів автомобілів, які перетинали зазначений блокпост та перевірка салонів та багажників автомобілів.

Так само було виявлено 40-річного місцевого мешканця, який приймав участь в травні місяці в масових заворушеннях на центральній площі міста біля Палацу Культури та після чого, вступив до незаконного збройного військового формування "Донецької народної республіки". В обов’язки так само входило несення служби на блокпості, який був розташований на мосту в місті Костянтинівка біля залізничного вокзалу із дерев’яним кийком в руках. Бойовик обшукував автомобілі громадян, незаконно перевіряв документи.

Коли місто було звільнено збройними силами України, обидва місцеві "бойовики" відмовилися від подальшої участі у рядах так званої "ДНР" та залишилися у рідному місті, проте це не допомогло їм сховатися від правосуддя та уникнути покарання за скоєний злочин перед народом України.

За фактом протиправної діяльності вони дали правдиві свідчення, обом повідомлено про підозру за складом злочину ч.2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності), санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Костянтинівське відділення поліції Донецької області нагадує, що згідно ч.6 ст.260 КК України, "звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала в складі зазначених у цій статті формувань, за дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування".


Читайте также: