Делегація Нацполіції відвідала поліцію Польщі з робочим візитом

Делегація Нацполіції відвідала поліцію Польщі з робочим візитом

Українські правоохоронці вивчали структуру і функції підрозділів правоохоронного відомства сусідньої країни. Під час зустрічей йшлося про співпрацю між поліцейськими двох держав у кількох сферах правоохоронної діяльності. Очолив делегацію Нацполіції глава відомства Сергій Князєв. 
З 12 до 14 квітня делегація Національної поліції України відвідала з робочим візитом м. Варшава (Республіка Польща). Цей візит є першою офіційною поїздкою Сергія Князєва на посаді глави Нацполіції. Візит відбувся на виконання доручення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та згідно з попередніми домовленостями з представниками поліції Республіки Польща.
До складу української делегації увійшли заступник глави Нацполіції – начальник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін, а також керівники кількох структурних підрозділів центрального апарату Національної поліції України.
Під час зустрічі з Головним комендантом поліції Республіки Польща Ярославом Шимчиком та представниками структурних підрозділів польського правоохоронного відомства українські поліцейські обговорили низку питань.
Зокрема, вітчизняні поліцейські ознайомилися із структурою Поліції Республіки Польща і організацією роботи її окремих підрозділів – Бюро розвідки і кримінальної інформації, а також Центрального Слідчого бюро розслідувань поліції Головної комендатури поліції.
Окремо українські поліцейські ознайомилися з функціонуванням інституту захисту свідків, який застосовується в правоохоронних органах Республіки Польща, а також із системою кримінального аналізу, яка застосовується для розкриття злочинів. Крім того, на зустрічі йшлося про сприяння з боку польських колег у розбудові української поліції.
Українська делегація відвідала Управління поліції м. Варшава. Там гості вивчали роботу польського ситуаційного центру, який забезпечує управління патрулями та нарядами поліції у сфері охорони публічного порядку. Такий досвід є актуальним з огляду на проведення найближчим часом в Україні кількох міжнародних заходів.
За результатами робочої зустрічі керівники поліції обох держав підтвердили готовність об’єднати зусилля у забезпеченні прав і свобод громадян, протидії злочинності, підтриманні публічної безпеки і порядку під час запланованих у цьому році спортивних та масових заходів.
Сергій Князєв зазначив, що не випадково перший офіційний візит здійснено саме до Польщі, адже саме ця держава надає найбільшу підтримку Україні і в протистоянні агресії з боку Росії. Відтак налагодження прямих контактів між керівництвом відомств і неухильний курс на євроінтеграцію мають дуже важливе значення.


Читайте также: