АКЦІЯ ВІДЧАЮ: ПІВСОТНІ АКТИВІСТІВ САМОТУЖКИ ВЗЯЛИСЯ ЗА РЕМОНТ ТРАСИ "МАРІУПОЛЬ – ЗАПОРІЖЖЯ"

АКЦІЯ ВІДЧАЮ: ПІВСОТНІ АКТИВІСТІВ САМОТУЖКИ ВЗЯЛИСЯ ЗА РЕМОНТ ТРАСИ "МАРІУПОЛЬ – ЗАПОРІЖЖЯ"

З лопатами й мішками шлаку – півсотні активістів самотужки взялися за ремонт траси "Маріуполь – Запоріжжя". Люди обурені, стверджують: їздити дорогою неможливо через ями. Тож і влаштували акцію, щоб Автодору показати майстер-клас.

Після поїздки трасою "Маріуполь – Запоріжжя" треба одразу ж звертатися на станцію техобслуговування, скаржаться активісти. Півсотні людей домовилися у соцмережах і з плакатами вийшли на акцію протесту.

"Маріуполь – Запоріжжя" – дорога життя", – це напис на плакаті Марини Перешивайлової. Цей автошлях, який з'єднує прифронтове місто з мирною Україною, не бачив ремонту роками, розповідає автомобілістка. Через це й аварійність підвищена.

"Дійсно, аварійних ситуацій як їдеш дуже багато. Для нас це дорога життя, це дорога спілкування, це дорога цивілізації, це дорога, яка може зробити місто Маріуполь процвітаючим", - сказала вона.

У багажниках автівок - лопати. Активісти беруться навчити дорожників латати ями. Колона з кількох десятків машин, прикрашених прапорами, під звуки клаксонів вирушає на трасу.

Від Маріуполя до Запоріжжя – трохи більше двохсот кілометрів. Проте, зазвичай, шлях довший, адже треба об'їжджати особливо складні ділянки. Цьогоріч ремонт дороги профінансували, але розпочали його від Запоріжжя, де ям не так багато, розповідають маріупольці. Активісти стають до роботи.

Поки ями засипають шлаком, водії автівок, що проїжджають повз, вітають новоспечених дорожників і сварять дорогу.

Якщо акція не приверне увагу чиновників, будуть письмові звернення до Кабміну, Укравтодору й чільників Донецької та Запорізької областей, обіцяють активісти.

Источник: 5.ua


Читайте также: