У Держприкордонслужбі заявили про готовність до безвізового режиму

У Держприкордонслужбі заявили про готовність до безвізового режиму

Представництво Державної прикордонної служби повідомило, що українська сторона виконала всі завдання, які було поставлено європейськими партнерами для запровадження безвізового режиму, інформує replyua.net з посиланням на Уніан.

Таку інформацію оприлюднив замісник керівника профільного відомства Василь Серватюк. Він доповів, що в якості підготовки до лібералізації візового режиму між Європейським Союзом та Україною Державна прикордонна служба зробила все, що було потрібно: обладнала пункти пропуску засобами для здійснення біометричного контролю, а також відкрила доступ до інформації, що міститься в базах даних Інтерполу. Крім того, прикордонники зазначили, що результативність їх роботи вже підвищилась після того, як українська сторона отримала доступ до масивів інформації Інтерполу. 

Нагадаємо, раніше очільник українського Кабінету міністрів Володимир Гройсман повідомив, що безвіз між Євросоюзом та Україною може запрацювати з 11 червня. Наразі останнім кроком стане розгляд українського питання Радою ЄС. За попередньою інформацією це відбудеться 11 травня. 


Читайте также: