Україна опиниться під впливом нового потужного циклону - «Петер»

Україна опиниться під впливом нового потужного циклону - «Петер»

Вже сьогодні, 20 квітня, в Україні прийде новий циклон, попередила відомий синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передає replyua.net. Не встиг останній циклон, який наробив чимало лиха в центрі і на півдні країни, покинути межі України, як насувається новий з боку Балкан, якому метеорологи дали ім'я «Петер». Вже сьогодні він накриє південь - Одеську, Миколаївську, Херсонську області, які ще не встигли перевести подих після останнього удару стихії.

У Одеській області снігопад почався близько 7 години ранку. Перший під удар сніжна стихії потрапили південно-західні райони регіону, найбільше снігу випало в Подольську, Кодимі, Балті Через те що температурний стовпчик завмер біля нульової позначки, сніг відразу не тане. Зацвілі плодові дерева гнуться під вагою мокрого снігу. Близько 10 години ранку сніг пішов і в обласному центрі - Одесі. Знову зібрався штаб з оперативного реагування на наслідки стихії, комунальні служби, які не встигли очистити місто від наслідків минулого циклону, знову переведені в режим готовності до роботи в складних погодних умовах. Синоптики попередили, що до ночі вітер посилиться до 15-20 метрів в секунду.

За кілька годин, попередила Діденко, циклон захопить і захід країни - Чернівецьку, Івано-Франківську, Вінницьку, південну частину Львівської і Закарпатської областей. Мокрий сніг та дощ будуть супроводжуватися сильним поривчастим вітром. Поліпшення погодних умов в Україні очікується не раніше ніж з 23 квітня. 


Читайте также: