Українське питання: названо дату переговорів США та РФ

Українське питання: названо дату переговорів США та РФ

Держсекретар США Рекс Тіллерсон і глава МЗС РФ Сергій Лавров обговорять у Вашингтоні 10 травня Сирію та Україну, повідомив у заяві держдепартамент США

Про це повідомляє РІА, передає Politeka.

“Держсекретар Рекс Тіллерсон зустрінеться з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим у Вашингтоні в середу, 10 травня, обговорить України, Сирію і двосторонні питання. По Україні сторони обговорять необхідність зупинити насильство на сході України і вирішити конфлікт шляхом повної реалізації мінських угод. За Сирії держсекретар має намір обговорити зусилля по деескалації насильства, надання гуманітарної доступу сирійському народові, а також передумови для політичного врегулювання конфлікту “, – йдеться в заяві держдепартаменту.

Нагадаємо, під час свого звернення до підлеглих державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що співпраця Вашингтона і Москви щодо врегулювання конфлікту в Україні можливе за умови відновлення певного рівня довіри між країнами. Також він задоволений співпрацею з Україною в ООН і вважає її надійним партнером Вашингтона.

Варто відзначити, що Вашингтон готовий до прямих переговорів з КНДР з приводу ядерної програми країни.


Читайте также: