У Чернігові пам’ятник Хмельницькому розвернуть спиною до Москви

У Чернігові пам’ятник Хмельницькому розвернуть спиною до Москви

У місті Чернігів повним ходом ведеться підготовка до робіт по реконструкції пам'ятника Богдану Хмельницькому. Як повідомляє replyua.net, передбачається, що монумент до центральної частини площі буде розгорнуто особою, а до Москви - спиною. Про це розповіли співробітники прес-служби міської ради обласного центру. Для можливості проводити всі необхідні роботи вже побудували ліс. 

«В процесі робіт по реконструкції фігура Богдана Хмельницького, виготовлена відомим скульптором Іваном Кавалерідзе, буде розгорнута. Обличчям її встановлять у напрямку до центральної площі, а також до П'ятницької церкви. Відзначимо, що саме в цьому і полягала суть автора даного пам'ятника, яким був відомий в Чернігові архітектор Андрій Карнабеда », - сказано в тексті повідомлення.

Більш того, в міськраді Чернігова додали, що в процесі проведення будівельних робіт представники тодішнього керівництва партії зажадали від будівельників, щоб вони розгорнули скульптуру в протилежному напрямку, особою до тодішнього обкому партії. «Протягом всього свого життя Андрій Карнабед жив надією, що монумент гетьмана, після набуття Україною незалежності, все ж розгорнуто до Москви спиною», - відзначили в міськраді. 



Читайте также: