У Держспецзв'язку попереджають про нову загрозу хакерської атаки

У Держспецзв'язку попереджають про нову загрозу хакерської атаки

Прес-служба Державної служби спеціального зв’язку та захисту формації України повідомила, що власникам мереж, які раніше вже постраждали від кібератаки, загрожує можлива повторна хакерські атака, інформує replyua.net з посиланням на Уніан.

Як зазначається у повідомленні відомства, власники мереж, яким навіть і вдалося відновити роботу власних комп’ютерів, наразі є потенційними об’єктами повторного зараження вірусом. У Держспецзв'язку радять дотриматися певних рекомендацій. Зокрема, користувачам радять припинити використовувати програму бухгалтерського обліку M.E.Doc та провести перезавантаження операційних систем на тих комп’ютерах,на яких ця програма була або є встановлена; змінити всі паролі та решту ідентифікаційних даних, перевірити, чи встановлене на комп’ютері антивірусне програмне забезпечення і чи працює воно належним чином. 

Нагадаємо, раніше представники компанії «M.E.Doc» також заявляли, що комп’ютери, яким вдалося «вижити» після масштабної кібератаки, також можуть бути зараженими, однак наразі вірус ще не спрацював. 


Читайте также: