Донік: рано чи пізно знову буде загострення і знову буде «велика війна»

Донік: рано чи пізно знову буде загострення і знову буде «велика війна»

Волонтер та відомий блогер Роман Донік на власній сторінці в соціальній мережі пояснює до чого готується українська армія та за рахунок чого кується перемога у війні, - про це інформує replyua.net.

Блогер нагадує, що героїзм допоможе виграти битву, але не війну. За допомогою відваги окремих людей не вдасться здобути глобальну перемогу над ворогом, бо таку перемогу здобувають ті, хто більше ресурсів, дисципліни і має кращу підготовку. Як би це цинічно не звучало, але добре підготовлений солдат має більші шансів на виживання. Для такої підготовки потрібен час, і саме тому, подобається нам це чи ні, але критиковані на кожному кутку «Мінські угоди» - це наш ресурс. За їх дотримання ми отримуємо озброєння і гроші, а противник за їх порушення – справжні санкції. Рано чи пізно відбудеться нове загострення, знову буде «велика війна» - нехай навіть на деяких відрізках фронту. Ця війна не «розсосеться» і не буде припинена шляхом мирних переговорів. І періодичні оголошення режиму тиші – це теж частина роботи, яка дозволяє отримувати ресурс.

Якщо режим тиші оголошено – не факт, що тиша буде. Але наше завдання – щоб нас не звинувачували в провокаціях. Це те, чого хочеться противнику. Наприклад, сьогодні в районі Кримського бойовики демонстративно почали обладнання позицій у зоні видимості ЗСУ, супроводжуючи це вогнем з АГС. Командири зафіксували це порушення і повідомили куди потрібно. І тільки після цього дістали терористів із всього, що не заборонено і всього, що діставало - щонайменше п’ятеро бойовиків нічого копати не зможуть. Це – чергове свідчення того, що у війні перемагають дисципліна, взаємодія та комунікація, - нагадує Донік.