Генеральна прокуратура відреагувала на «прорив кордону»

Генеральна прокуратура відреагувала на «прорив кордону»

Однією з найгучніших новин цього дня стала звістка про те, що прибічники екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі все-таки прорвались через пункт пропуску «Шегині». Очільник Генеральної прокуратури Юрій Луценко відреагував на цю подію, - про це replyua.net інформує з посиланням на його сторінку в соціальній мережі.

Так, Луценко наголошує, що у погоні за владою соратники Саакашвілі просто знищують державу. Якщо хтось не згоден з цією тезою, то він може спробувати прорвати грузинський або британський кордон і подивитись які наслідки настануть. Власне, єдиний законний шлях для вирішення питання про те, легально чи нелегально Саакашвілі втратив громадянство – звернення до суду. Луценко нагадує, що саме таким методом скористався противник Саакашвілі Іванішвілі, який втратив грузинський паспорт за рішенням тодішнього президента. У той же час, використання силових методів вирішення ситуації – таких, як прорив кордону, робить порушників нічим не кращими за шанувальників Захарченка, Януковича чи Клименка.

Луценко нагадує, що законодавством передбачена кримінальна від повільність для тих, хто організовує незаконне переправлення осіб через державний кордон. І ці особи будуть до неї притягнуті. Генеральний прокурор зауважує, що дуже багато залежить від того, яку позицію займе у цій ситуації ВРУ і суспільство. У нас дві альтернативи: або сила права, як фундамент для стабільності, або право сили – як критична загроза для існування держави. 

 

Источник: http://replyua.net 


Читайте также: