Погода на свята збожеволіє: потепління, мінус 17 і сходження лавин

Погода на свята збожеволіє: потепління, мінус 17 і сходження лавин

Стало відомо, які погодні сюрпризи очікують на українців до Нового року

Як відомо, на Закарпатті жителі регіону раптово постраждали від повені, яка практично паралізувала життя безлічі населених пунктів.

Рясні опади і потепління після снігопадів на Закарпатті призвели до того, що рівень води в річках піднявся, затопило майже тисячу будинків та вісім ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 2,1 км.

На даний момент в ДСНС кажуть, що рівень води пішов на спад, люди повертаються до своїх домівок. Однак місцева влада не поспішає радіти. Вони все одно побоюються зростання рівня води в місцевих річках. Крім того, потепління і вихід води з річок спричинив за собою підвищену небезпеку сходження лавин у Карпатах.

Тим часом, синоптик Наталія Діденко прогнозує, що, починаючи з 17 грудня, у східних, південних і центральних областях очікується вітряна погода з сильними опадами, а до Дня святого Миколая в Україну прийдуть морози. В інших регіонах, за її словами, також очікується сильний вітер і дощ, а в Києві може піти сильний сніг.

Укргідрометцентр також прогнозує в найближчі дні зниження температури А народні синоптики впевнені, що через тиждень в Україну знову повернеться відлига, яка протримається до 28 числа.

У перші дні року синоптики обіцяють «новорічну казку»: білі від снігу вулиці під яскравим сонцем і помірні морози до – 5 ..- 8 в центральних і східних областях. У Закарпатті, правда, морози вдарять сильніше: до -20  в нічний час і -14 вдень.

Як вже повідомляла Politeka, через прогнозовані сильні снігопади з 6 ранку 18 грудня обмежать рух вантажівок до столиці.

 Також стало відомо, з якою погодою українці зустрічатимуть Новий рік у Карпатах.

Джерело: Politeka


Читайте также: