Фільм "Москва сльозам не вірить" після стількох років показу заборонять в Росії

Фільм "Москва сльозам не вірить"  після  стількох років показу заборонять в Росії

"Москва сльозам не вірить" - третя кінострічка Радянського Союзу, що удостоїлася світового визнання премією "Оскар", віднедавна... заборонена до перегляду в Росії, повідомляє replyua.net.

За тридцять сім років існування, фільм не залишав байдужим жодне покоління, аж раптом до нього придивилися чиновники Міністерства культури РФ. Їм дуже не сподобалася сцена весілля Антоніни, скромної і тихої героїні стрічки. Цензори негайно звернулися до Володимир Меньшова, режисера кінокартини, з вимогою трохи "урізати" епізод, інакше оскароносний фільм відправлять "на полицю". Зокрема худраді не сподобався саме  кадр, на якому видно портрет Шевченко.

Очевидно, проблема виникла через портрет Кобзаря на килимі позаду гостей. Ця робота - візитівка режисера, одночасно з тим Меньшов цілком і повністю підтримує політику Путіна. "Я з вдячністю вислухав рекомендації худради", - прокоментував ситуацію режисер. Свої помилки визнав, але "обрізати" епізод відмовився категорично.

У Мінкультури Меньшову час на роздуми продовжили до Нового року. Сподіваються, що росіяни все ж побачать оновлений, політично грамотний фільм. Інакше - не побачать взагалі.


Фото: replyua.net/
Читайте также: