Чотири натуральних продукти, які відбілять ваші зуби

Чотири натуральних продукти, які відбілять ваші зуби

Звісно, чищення зубів пастою, флосом та періодичний візит до стоматолога ніхто не відміняв! Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".

Хрусткі овочі та фрукти
Тверді продукти мають абразивну здатність - допомагають видалити плями з емалі і, тим самим, створити білосніжний ефект.Мова йде про сирі яблука, селеру і моркву. Продукти, близькі до ідеалу - в них мало калорій, маса живильних речовин, вони забезпечують масаж ясен, що сприяє кращій циркуляції крові, і зберігають здоров'я тканин порожнини рота. Крім того, ця хрустка трійця допомагає збільшити кількість слини - важлива умова для профілактики карієсу.

Цитрусові
Всі цитрусові фрукти - лимон, помело, мандарин, апельсин і ананас - сприяють рясному виробництва слини, завдяки якій в зуби надходить кальцій, фосфор і інші мінерали, що підвищують її стійкість до карієсу. Тільки пам'ятайте, що все добре в міру - надлишок кислоти, навпаки, може призвести до витончення емалі.

Корінь імбиру
Корінь імбиру має антибактеріальні та протизапальні властивості, які дуже важливі для людей, які страждають від пародонтиту. Загоєння ясен і ран допомагає більш ретельно доглядати за порожниною рота і зубами, наприклад, вибирати для себе не м'які щітки, а середньої жорсткості.

Базилік
Пряна італійська трава - відомий природний антибіотик. Базилік має феноменальну здатність зменшувати кількість шкідливих бактерій в порожнині рота і перешкоджати їх згубному розмноженню на емалі.


Читайте также: