Як вдосконалювати знання про блокчейн: корисні лайфхаки

Як вдосконалювати знання про блокчейн: корисні лайфхаки

Криптовалюти стають дуже популярними: в них не тільки інвестують, але і намагаються випускати власні цифрові монети. Всіх приваблює курс біткоїна, який в останні роки знаходиться на дуже високому рівні.
Одна з проблем для тих, хто зацікавився технологією блокчейна, — пошук знань та їх удосконалення. Спеціалісти підрахували, що вже за кілька років технологія буде використовуватися у 20% всіх фінансових операцій у світі.
Водночас катастрофічно не вистачає спеціалістів, які готові застосувати знання та досвід. Навіть успішні програмісти чи бізнес-аналітики не завжди в курсі новин, адже технологія продовжує розвиватися. Крім того, не всі знають, як на практиці застосувати набутий досвід.

 

Комунікація зі спеціалістами

Допомогти в розв'язанні проблеми допоможуть спеціалісти, які мають досвід та знають багато про блокчейн і  децентралізовані системи. Серед них:

  • розробники смартконтрактів;
  • маркетологи;
  • трейдери;
  • інвестори;
  • архітектори бізнес-проєктів тощо.

Звісно, не в кожного в колі знайомих є такі працівники. Але водночас багато з таких спеціалістів ведуть текстові блоги, випускають відео для навчання, користуються соціальними мережами. Тому можна покладатися на їх авторитетну думку, застосовувати отримані знання.
Проблема вивчення блокчейну та покращення знань про нього гостро постає не тільки перед новачками. Навіть керівники різноманітних IT-компаній потребують консультацій. Власнику такої компанії серед числа співробітників потрібні саме ті, хто може в подробицях розказати про блокчейн, його можливості тощо.
Якщо не можна знайти та працевлаштувати такого спеціаліста у своїй компанії, то необхідно сконцентруватися на пошуку можливостей регулярного спілкування колективу ІТ-компанії з ним. Наприклад, через сеанс відеозв’язку.

 

Нові стратегії та власне навчання

Багато хто хоче інвестувати в криптовалюти, але немало і тих, хто забуває про інвестиції у власні знання. Один із перевірених кроків — досконале вивчення англійської мови. Адже більшість спеціалістів та новаторів спілкується саме за допомогою неї.   
Базових знань для розуміння блокчейну буде недостатньо: потрібно сприймати мову на слух та володіти фінансовими термінами. Досвід показує, що всього за кілька місяців можна вдосконалити свої знання з англійської мови.
У світі дуже часто проходять різноманітні події, які стосуються питань використання блокчейну в бізнес, криптовалют тощо. Звісно, якщо є така можливість, то можна самостійно відвідати так конференції для отримання нових знань про блокчейн.
Якщо ж такої можливості немає, то в епоху інтернету завжди можна дивитися трансляцію таких подій в прямому ефірі чи в запису в зручний час. Конференції зі світу цифрових технологій — одне з важливих джерел пошуку цінної інформації. Досить часто можна знайти записи з підсумками таких подій з перекладом чи субтитрами українською мовою.
Отримання нових знань про блокчейн — можливість першим дізнаватися про розвиток та можливості технології, застосування інформації на практиці.


Читайте также: