ООН надає переселенцям гранти на розвиток бізнесу

ООН надає переселенцям гранти  на розвиток бізнесу

Програма розвитку ООН оголосила конкурс бізнес-грантів серед переселенців та місцевого населення Донецької і Луганської областей з підконтрольних Україні територій.

Грантова підтримка надається на започаткування або відновлення, розширення підприємницької діяльності та малого бізнесу,повідомляється на сайті ПРООН.

"Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку, а також мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей", – йдеться в повідомленні.

Кошти гранту можуть бути використані, зокрема, на такі види діяльності в межах реалізації бізнес-планів: купівля нового обладнання або інструментів для виробництва товарів чи надання послуг; оренда нежитлових приміщень для здійснення бізнес діяльності до 2 місяців; виплату заробітної плати персоналу до 2 місяців; забезпечення ресурсами для виробництва товарів та надання послуг; купівлю франшизи за договором комерційної концесії з відповідним обладнанням.

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту може становити 200 тис. гривень.

Зауважується, що гранти не надаватимуться на реалізацію бізнес-планів, пов’язаних із роздрібною чи оптовою торгівлею в магазинах чи поза магазинами, у тому числі торгівлею у мережі Інтернет.

Повідомляється, що заявка здійснюється через он-лайн систему за посиланням www.grant.ccc-tck.org.uа. Кінцевий термін подання заявок до 12:00 15 серпня 2016 року. 


Фото: dniprograd.org/
Читайте также: