Жебрівський: "Ми повернемо тимчасово окуповані території під український суверенітет, а в донецькому краї знов пануватиме мир"

Жебрівський: "Ми повернемо тимчасово окуповані території під український суверенітет, а в донецькому краї знов пануватиме мир"

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський привітав мешканців Донеччини з Днем Незалежності України

Наводимо це привітання:

"Шановні мешканці Донецької області!
Вітаю вас із найбільш патріотичним українським святом – Днем Незалежності!
25 років тому українці вголос заявили про своє право бути самостійними і власноруч творити свою історію. Рішучим кроком до цього стало проголошення Акту незалежності України 24 серпня 1991 року, який поклав початок новому вільному життю на своїй землі.
Наша історія – це постійна національно-патріотична боротьба проти пригнічення українського духу. Століттями ми протистояли гніту Австро-Угорщини, Речі Посполитої, Російської імперії. Нашу культуру забороняли, у нас відбирали землі, а мову називали діалектом. Та попри сторічні випробування українці довели всьому світу, що народжені вільними, тому ніколи не встануть на коліна перед сильнішим сусідом.
Впевнений, що і цього разу ми впораємось, повернемо тимчасово окуповані території під український суверенітет, а в донецькому краї знов пануватиме мир.
25 років тому мешканці Донеччини були активними учасниками боротьби за незалежність. Вони брали участь у мітингах і пікетах за відокремлення від СРСР.
Основна наша мета сьогодні – створити європейський Донбас, де панують демократичні цінності, конкурентна економіка та високі стандарти життя. Це завдання під силу патріотам, які цінують свою свободу. Для тих, хто мислить не одноденними пропагандистськими штампами, а має власну гідність і власну думку. Хто готовий плідно працювати і рухатися вперед. Для нас з вами!
"Я є народ, якого правди сила ніким звойована ще не була"! Нехай слова українського класика розвіють сумніви, що ми впораємося з усіма труднощами, які випали на нашу долю.
Будьмо вільними! Будьмо гідними! Зі святом, донеччани, з Днем Незалежності!"


Читайте также: