У Лебединському в будівлі місцевого гуртожитку поліцейські знешкодили дві розтяжки.

У Лебединському в будівлі місцевого гуртожитку поліцейські знешкодили дві розтяжки.

Вибухонебезпечні пастки були розставлені на шляху до горища. На кожного, хто захотів би оглянути селище з висоти 4-го поверху, чекали 2 гранати «РГД-5», приведені у бойову готовність. 

Наразі будівля гуртожитку пустує, через обстріли вона зазнала руйнувань та не має жодного вцілілого вікна. Всередину можна потрапити без перешкод, поблизу - розташована школа. 
На щастя, поліцейські встигли знайти смертельно небезпечні засідки першими. 
Зранку територію селища відпрацьовувала група співробітників Управління кримінальної поліції ГУНП в Донецькій області разом з поліцейськими Волноваського відділу поліції. При огляді покинутої будівлі поліцейські виявили 2 розтяжки, на місце було викликано слідчо-оперативну групу та вибухотехніків. 
Одна з розтяжок була вже у зведеному стані, вона практично спрацювала, однак скоба гранати зачіпилась за стіну, тому не сдетонувала, щонайменший рух призвів би до вибуху.
На даний час загрозу нейтралізовано. 
Місцеві мешканці впевнені, що розтяжки були поставлені диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, яка могла зайти у прифронтове селище та встановити пастки для жителів. Небезпечні розтяжки тут знаходять не вперше.
З початком бойових дій з Лебединського виїхала третина населення, сьогодні тут проживає трохи більше 400 чоловік. Розташовані у селищі школа та дитячий садок зараз закриті. В результаті обстрілів у населеному пункті було пошкоджено більше 100 домівок, вбито 3 жителів, двоє з них - діти.


Читайте также: