В Україні віднині не можна буде купити авіаквитки без паспорта

В Україні віднині не можна буде купити авіаквитки без паспорта

Згідно з новими правилами громадяни України не зможуть купувати квитки на літак без надання даних паспортів, інформує replyua.net з посиланням на Корреспондент.net.

Таке нововведення було запроваджено після того, як набув чинності закон «Про держпрограму авіабезпеки цивільної авіації». Раніше кожен охочий мав змогу придбати в касі чи агентстві з продажу перевезень квитки, зазначаючи лише власне ім’я та прізвище. Віднині авіапасажири, оформлюючи квитки, мають надавати таку інформацію як прізвище та ім’я, стать, громадянство, дату народження, серію та номер документа, який засвідчує особу. Водночас європейські компанії дозволяють пасажирам купувати авіаквитки, вказуючи в момент купівлі ім’я та прізвище і лише під час реєстрації на рейс у пасажира уточнюють всю іншу необхідну інформацію. 

Нагадаємо, напередодні з’явилась інформація, що в Україні почне працювати найбільша бюджетна європейська авіакомпанія Ryanair. Відомо, що з вересня європейський лоукостер почне польоти зі Львова та Києва до Лондона. За попередньою формацією, квиток до британської столиці та назад до України обійдеться в 72 євро. 


Читайте также: