Україна взяла зброю для того, щоб захиститися, а не для того, щоб загарбати чуже - Порошенко

Україна взяла зброю для того, щоб захиститися, а не для того, щоб загарбати чуже - Порошенко

Україна взяла зброю для того, щоб захиститися, а не для того, щоб загарбати чуже. Про це заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко під час церемонії складання присяги військовими Президентського полку та 101 окремої бригади Генштабу Збройних сил України.

"Розташування України на перехресті шляхів змушувало народ землеробів і ремісників, лірників і кобзарів, народ побожний і мирний тримати зброю. Але брали ми її до рук не для загарбання чужого, а для захисту своєї землі, своєї родини, своєї оселі", - наголосив Президент.

Останні ж події, які відбуваються на нашій землі, за словами Порошенка, змушують нас раз і назавжди засвоїти аксіому, що військом ніколи не можна нехтувати.

"З урахуванням подій останніх років маємо раз і назавжди засвоїти аксіому: військом не можна нехтувати, а героїв - гріх забувати", - сказав керівник держави.

Він підкреслив, що складання новобранцями військової присяги на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, священному місці для кожного українця, вже стало традицією. Це місце, за його словами, зберігає пам'ять про доблесть і відвагу захисників України.

І саме тому, нагадав він, було прийнято рішення саме на цій території створити Меморіальний комплекс в пам'ять про нашу оборонну війну з агресивною Росією.

"Разом з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні це стане єдиним Меморіалом українських героїв", - підкреслив Президент.

Источник: ukrinform.ua


Читайте также: