На Харківщину повернулись герої АТО

На Харківщину повернулись герої АТО

У Харківській області відбулися урочисті заходи з нагоди повернення 92-ї окремої механізованої бригади із району проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

На плацу зібралися військовослужбовці, ветерани військової частини, посадовці, волонтери, рідні військовослужбовців та небайдужі громадяни. На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання Українських Героїв, які віддали життя у боротьбі з російсько-окупаційними військами, повідомляє сайт Міноборони.

Військовослужбовців бригади вітали начальник штабу — перший заступник командувача військ Оперативного командування "Схід" генерал-майор Ігор Палагнюк, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін, заступники голів Харківської та Донецької обласних державних адміністрацій, голова Чугуївської райдержадміністрації, командири військових частин, розташованих на Харківщини, а також представники різних громадських організацій.

"92 бригада є гордістю не лише нашого Оперативного командування, а й всіх Збройних Сил України, — зауважив генерал-майор Ігор Палагнюк. — За роки її існування різні покоління воїнів боронили нашу землю від ворожих навал, забезпечували мир в країні. Тільки за час проведення АТО понад 6000 армійців під прапором бригади пройшли бойове хрещення на Донбасі. Ті ж воїни, які вже звільнилися по завершенню мобілізації, зараз є міцним резервом військової частини. Бажаю, щоб й у подальшому службові досягнення бригади лише примножувалися і всі бійці поверталися живими з бойових завдань".

Понад 20 військовослужбовців отримали високі державні нагороди, близько 60 - відомчі відзнаки. Іншим захсиникам вручено відзнаки Президента України "За участь в антитерористичній операції", почесні грамоти від керівників місцевих органів самоврядування чи громадських організацій. А від колективу Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін передав воїнам ікону із зображенням Святого Георгія Переможця.

В ході урочистого заходу діти армійців та школярі місцевих шкіл подарували учасникам бойових дій квіти, прапорці та повітряні кулі синьо-жовтих кольорів.

Командир бригади підполковник Володимир Кокорєв подякував усім гостям за велику увагу по відношенню до військовослужбовців частини.

"З першого року проведення АТО наших воїнів направляли боротися із підступним ворогом. Майже на всіх напрямках лінії зіткнення із противником воїни вступали в збройне протистояння. Тільки цього разу ми провели на бойових позиціях понад 400 днів. І в пункті постійної дислокації, і на "нулях" ми відчували надпотужну підтримку з боку Українського суспільства, що подвоювало наші сили. Тому дякую всім, хто не забував про нас і вірить в скорішу Перемогу", - підсумував офіцер.


Читайте также: