Як харчуватись під час депресії?
Лікар порекомендувала, яким продуктам варто віддавати перевагу, якщо у вас стрес. Детальніше у "Країні Здоров'я"
У самих звичайних курячих яйцях міститься величезна кількість вітамінів А, В, Е, D, амінокислоти і необхідна організму «доза» триптофану для ранкової підзарядки організму. Тому варто підтримати традицію снідати вареними яйцями або паровим омлетом, запевняє лікар.
Цитрусові, гарбуз, болгарський перець, морква і буряк здатні швидко зарядити хорошим настроєм завдяки величезного вмістом вітамінів і біофлавоноїдів, що покращують кровообіг мозку, що безпосередньо впливає на настрій і працездатність.
Додавайте в свої страви прянощі. Особливо добре зарекомендували себе в боротьбі з поганим настроєм і пригніченістю мускатний горіх, зелений кардамон, бадьян. Вечорами добре пити трав'яні заспокійливі чаї.
Важливим для підтримки нормального стану здоров'я і психіки є селен, який можна знайти в пісному м'ясі, морепродуктах, зернових, бобових, горіхах і насінні соняшнику.
Источник: http://zdorovia.com.ua