ТОП 3 продукти, що викликають алергію
Їжте ці продукти якомога рідше. Детальніше у "Країні Здоров'я"
Молоко
Саме незбиране сире молоко вважається найбільшим алергеном, особливо якщо воно - козяче. Лікарі, до слова, радять не давати малюкам цього молока, незважаючи на його користь, адже наслідки можуть переважувати позитивний вплив на організм.
Якщо ви помітили у себе або дитини реакцію на молоко, вживайте його в розведеному вигляді. Наприклад, варіть кашу, змішуючи молоко з водою на 50 або 30 відсотків.
Цитрусові
Лимони, апельсини, мандарини, лайми, помело і т.д. - досить часто викликають алергію, тому якщо після вживання цих фруктів ви помітили свербіж, почервоніння шкіри, поява на ній червоних цяток, доведеться виключити їх з раціону або істотно обмежити.
Шоколад
Так само як какао і кава, шоколад може викликати алергію. До алергенів також входять шоколадні цукерки, торти з шоколадним кремом, шоколадне морозиво.