Заступник Жебрівського: "На меморіалі, який ми відкриваємо сьогодні, викарбовано 11 імен захисників України, 9 з яких загинули саме 19 червня"

Заступник Жебрівського: "На меморіалі, який ми відкриваємо сьогодні, викарбовано 11 імен захисників України, 9 з яких загинули саме 19 червня"

Сьогодні, 19 червная, на Лиманщині у селищі Ямпіль відбувся урочистий мітинг з нагоди другої річниці визволення від проросійських терористів. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Павла Жебрівського - Сергій Попов, представники міської та районної ради, військовослужбовці та просто небайдужі громадяни.

Саме у с. Ямпіль два роки тому точилися жорстокі бої за весь Лиманський район. Сьогодні саме на тому місці, де були найжорстокіші бої, встановили меморіал пам’яті військовослужбовцям, які загинули 2 роки тому.
"Сьогодні ми зібрались тут з вами, щоб вшанувати пам’ять героїв, молодих хлопців, які загинули, звільняючи Лиманщину", - звернувся до присутніх Сергій Попов.
Заступник очільника області нагадав, що бої тривали більше 2 тижнів, і саме 19 червня загинуло багато людей.


"На меморіалі, який ми відкриваємо сьогодні, викарбовано 11 імен захисників України, 9 з яких загинули саме 19 червня. В цей страшний день хтось втратив батька, хтось сина, хтось друга. І ніякі слова їх більше не повернуть. Але ми з вами назавжди понесемо в своїх серцях світлу пам’ять про цих хлопців", - наголосив Попов.
Також він зазначив, що сьогодні задача кожного громадянина України – втілити світлу мрію України визволити з окупації інші міста Донецької області.
..Перед присутніми виступили побратими та родичі загиблих бійців. Мітинг завершився відкриттям меморіалу та покладанням квітів.


Читайте также: