Жах на Донбасі: українська розвідка виявила 39 танків, понад 50 артистем та "Гради" окупантів

Жах на Донбасі: українська розвідка виявила 39 танків, понад 50 артистем та "Гради" окупантів

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, 3 24 червня по 1 липня ц.р.ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишається складною та характеризується продовженням спроб витіснення сил АТО із зайнятих позицій у районах Авдіївки, Мар’їнки, Новотроїцького і т.зв. Світлодарського виступу.

Також маємо значну кількість порушень російськими окупаційними військами положень Мінських угод щодо дотримання режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння; активне ведення усіх видів розвідки, у т.ч. із застосуванням безпілотних літальних апаратів та ДРГ; накопичення озброєння, військової техніки, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та інших засобів, доставлених з території Росії; активне проведення заходів бойової підготовки підрозділів та частин 1 і 2 армійських корпусів у рамках літнього періоду навчання.
Протягом останнього тижня розвідувальними органами України виявлено 39 фактів порушення Мінських домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки, зокрема:
- у 15-км зоні (артилерійські системи калібром до 100 мм та танки) – 14 фактів (всього 39 танків, найбільша їх кількість відмічена у районах населених пунктів Горлівка, Дебальцеве, Донецьк, Комсомольське, Луганськ, Моспине, Октябрь, Старомихайлівка);
у 25-км зоні (артилерійські системи калібру від 100 мм) – 16 фактів (всього понад 53 артилерійські системи та САУ, переважна частина яких виявлена в районах Вуглегірськ, Горлівка, Докучаєвськ, Донецьк, Луганськ, Саханка, Ясинувата, Ясне).
При цьому, розвідувальні органи України продовжують фіксувати перебування біля лінії зіткнення реактивних систем залпового вогню. Так, протягом тижня у 35-км зоні встановлено 8 фактів перебування 22 одиниць реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град” в районах н.п. Горлівка, Донецьк, Макіївка, Октябрь. Крім того, 23 червня ц.р. зафіксовано дві реактивні системи залпового вогню 9К57 “Ураган” у районі н.п. Горлівка.
Зазначена інформація доведена до керівників Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації обстановки для документування і фіксації встановленим порядком.


Читайте также: