Заступник командира підрозділу контррозвідки "МДБ "ДНР" проведе за гратами 11 років

Заступник командира підрозділу контррозвідки "МДБ "ДНР" проведе за гратами 11 років

Дзержинський (Торецький) міський суд Донецької області повністю підтримав позицію прокуратури Донецької області та визнав уродженця м. Донецька винним у скоєні низки тяжких злочинів проти своєї країни.

Під час судових слухань встановлено, що 42-річний донеччанин у травні 2014 року за власною ініціативою вступив до складу терористичної організації "ДНР", зайнявши посаду заступника командира підрозділу контррозвідки під назвою "КОТ" так званого Міністерства державної безпеки "ДНР".
До його обов’язків входило транспортування з території Російської Федерації до м. Донецька та розподілення між бойовиками вогнепальної стрілецької зброї, гранатометів та гранат.
Крім того, посібник терористів здійснював формування та підготовку диверсійних груп з метою подальшого вчинення терористичних актів та диверсій на території м. Маріуполь Донецької області, організовував та безпосередньо приймав участь у виявленні осіб, які здійснювали диверсійну діяльність відносно так званої "ДНР" на території м. Донецька.
У червні 2015 року чоловіка було затримано співробітниками правоохоронних органів України та заарештовано.
В ході судових слухань чоловік своєї провини не визнав, але, завдяки чіткій позиції державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, та достатній доказовій базі, вину обвинуваченого у суді повністю доведено.
За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) та ч. 1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України суд призначив терористу покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.


Читайте также: